Els anys que han transcurrit a partir de 1975 són anys de profundes transformacions demogràfiques, així és que la taxa de natalitat ha descendit notablement. Aquestes transformacions han sigut definitives per a que es produïra una regulació de la natalitat. Factors com el nivell de vida o la secularització han sigut causants d'aquest descens de natalitat, però també hi han dos canvis socials importants, un d'ells la ruptura del esquema tradicional de la família. Un altre és la tendència a la baixa taxa de nupcialitat i el retràs en l'edat de matrimoni, açò és degut a que els joves actuals donen major importància als estudis i al treball.
-Sexualitat: En l’actualitat, la dona té al seu abast tota la informació que necessita, el que fa que cada vegada hi hagen menys enfermetats de transmissió sexual i que la dona tinga consciència de que pot decidir quants fills tindre i a quina edat tenir-los sense que el seu marit o la pressió social repercutisca sobre ella o sobre la seua decisió.
-Manera de vestir: Ara, la dona pot vestir-se com vulga sense estar pressionada per una societat que, com en el franquisme, la repudie per no seguir les pautes considerades com adequades. Hui en dia, cada dona és lliure d’escollir la seua roba i l’única “pressió social” que podria haver-hi seria la moda que veiem a través de la publicitat.
-Treball: la dona pot treballar en els mateixos oficis que els homes, encara que seguix existent una desigualtat en quant als salaris i que també podem observar en els alts càrrecs, majoritàriament ocupats per homes.
-Educació: l’educació, per a tots, homes i dones, és obligatòria fins als 16 anys i ambdós sexes estudien conjuntament en els centres escolars i amb les mateixes assignatures. També açò ocurrix en les universitats. L’única excepció que permet la separació de sexes són alguns col·legis elitistes, normalment religiosos.