WEB BLOG
this site the web

Breu introducció a la por.

El règim franquista.

En Espanya el general Francisco Franco, després de fer el colp d'Estat (1936) contra la II República i conduir a una guerra civil que va durar tres anys, va implantar una dictadura militar que en els seus inicis va mantenir una estretes relacions amb l'Alemanya hitleriana i la Itàlia de Mussolini.

El règim franquista va englobar la Falange Española i de la JONS, encara que el seu líder natural, José Antonio Primo de Rivera, havía sigut executat pels republicans. En gran mesura el franquisme va adoptar par de la simbologia i les institucions d'arrel fascista i es va valer de dits elements en la seua política d'apropament a Alemanya i Itàlia, al menys mentre la primera triomfava als fronts de batalla en la II Guerra Mundial.

A partir dels quaranta, una vegada derrotades les potencies de l'Eix, el règim va anar renunciant progressivament a les seues formes fascistes i la Falange Española, aleshores fusionada amb altres forces (carlins), va ser relegada a un segon pla dins de l'estructura de poder de l'Estat, totalment controlat per la dictadura personal del cabdill Francisco Franco.


Extret de http://www.claseshistoria.com/fascismos/fascismosotros.htm
Consulta [13/02/10]

0 comentarios:

Publicar un comentario

 

W3C Validations

Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Morbi dapibus dolor sit amet metus suscipit iaculis. Quisque at nulla eu elit adipiscing tempor.

Usage Policies