WEB BLOG
this site the web

Ara sí: lluitem contra els prejudicis.

LA DONA EN LA TRANSICIÓ

A partir de l’any 1975, la transició va influir en la societat espanyola i, naturalment, també en la dona. Es van experimentar molts canvis socials i de pensament a causa de l’augment de llibertat d’expressió i la desaparició de la repressió social que hi havia durant el franquisme sobre la dona.

-Sexualitat: l’aparició de mètodes anticonceptius i l’incipient accés als estudis i als llocs de treball fan que la dona retrase el moment de l’embaràs i que ja no es tinguen tants fills com durant el franquisme.

-Manera de vestir: ja no es vesteix tan recatadament com en el franquisme i es comença a fer cas de les modes de l’estranger, per exemple, s’introdueix el pantaló i la mini falda com a peces de roba habituals.

-Treball: la dona comença a treballar amb un salari, comença a obtenir títols universitaris, però són títols mitjans, que tenen salaris baixos, i la majoria dels que obtenen continuen amb l’actitud de tenir cura de persones (magisteri, infermeria...).

-Educació: En la transició es va garantitzar l’escolarització obligatòria per a tota la població menor de 14 anys. Es van crear sistemes educatius de tres vies: educació pública, educació privada i col·legis concertats, però del cost dels alumnes es feia càrrec l’Estat, per a intentar oferir la major taxa d’escolaritat possible per a solucionar el problema de la manca de llocs de treball.


0 comentarios:

Publicar un comentario

 

W3C Validations

Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Morbi dapibus dolor sit amet metus suscipit iaculis. Quisque at nulla eu elit adipiscing tempor.

Usage Policies